Новини

Звіт народного депутата України Олександра Урбанського: Ренійський район

Александр Урбанский, Олександр Урбанський, внутренний водный транспорт, внутрішній водний транспорт

В цьому році я вирішив у звіті підвести підсумки всієї своєї роботи в парламенті – за кількома тематичними блоками, кожен з яких стосуватиметься повноважень народного депутата України.

1. Відвідування засідань комітетів і пленарних засідань сесій Верховної Ради

За весь час роботи Верховної Ради України VIII скликання відбулося 561 пленарне засідання – я був присутній на 462-х (82%) засідань.

Також відвідав близько 80% засідань свого транспортного комітету Верховної Ради.

На жаль, відвідати всі засідання комітету чи парламенту не видається можливим, оскільки дуже часто їхній графік збігається з заходами і роботою в окрузі, а іноді – з запланованими зустрічами з міністрами та їхніми заступниками.

2. Звернення виборців

За звітний період до мене звернулись більше 5 тисяч виборців (включаючи колективні звернення).

В основному, громадяни звертались із особистими питаннями та проханням про сприяння у вирішенні їхніх проблем.

Деякі звернення стосувалися законодавчого регулювання важливих суспільних сфер і лягали в основу відповідного законопроекту.

Наприклад, так з’явився закон про спрощення отримання ліцензій для малих виноробних підприємств, який сприяє збільшенню кількості робочих місць в сільській місцевості, збільшення обсягів експорту і надходжень до бюджетів усіх рівнів.

3. Депутатські запити і звернення

Для вирішення проблем громадян я використовував також інструмент депутатського запиту.

Всього за час моєї каденції мною відправлено 13 запитів: 5 – до Кабінету Міністрів України, 3 – керівникам міністерств та інших відомств, 3 – Генеральному прокуророві України та 2 – місцевим органам влади і управління.

Невелика кількість поданих депутатських запитів пояснюється конструктивним робочим контактом з представниками влади мого виборчого округу – вирішувати проблеми вдається без письмового звернення, що значно прискорює рішення обговорюваних питань.

4. Робота в окрузі

Ремонт доріг

народный депутат Украины, депутат Верховной Рады Украины, Александр Урбанский, Урбанский Александр Игоревич, отчет, отчет о работе народного депутата Украины, отчет о работе народного депутата Украины Александра Урбанского, Рени, Ренийский район, народний депутат України, депутат Верховної Ради України, Олександр Урбанський, Урбанський Олександр Ігорович, законопроект Олександра Урбанського, звіт, звіт про роботу народного депутата України, звіт про роботу народного депутата України Олександра Урбанського, Рені, Ренійський район, 2019

Мабуть, наймасштабнішим реалізованим проектом в окрузі є ремонт міжнародної траси М-15 Одеса – Рені, оскільки це – стратегічний об’єкт для всього Придунав’я.

Були направлені звернення в усі інстанції, на моє запрошення по цій трасі в Ізмаїл приїжджав голова Укравтодору Сергій Підгайний.

Зараз можу стверджувати (і, думаю, багато хто зі мною погодиться), що стан траси Одеса – Рені – навіть кращий, ніж траси Київ – Одеса! І ефект від реалізації цього проекту так чи інакше відчули всі мешканці українського Придунав’я.

Жителі міста Рені помітили, що в місті значно зменшилася кількість транзитних вантажних машин – завдяки новій об’їзній дорозі, частини траси М-15.

Разом з фахівцями дорожньої галузі була розроблена і активно використовується концепція комплексного будівництва та ремонту доріг.

На першому етапі ми з’єднали всі довколишні населені пункти з трасою Одеса – Рені, по суті, зв’язавши їх з Одесою та Києвом.

Тепер нашим новим завданням є зв’язати їх нормальними, комфортними дорогами з районними центрами.

Також було проведено ремонт дорожнього покриття вулиць населених пунктів. Це дорожнє покриття вул. 28 червня (від вул. 25 Чапаєвської дивізії до вул. Ціоміка Фоми), вул. Весела (від вул. Крайньої до вул. Тимошенко), вул. Доватура (від вул. Зеленої до будинку № 26), вул. Вознесенська (від вул. Карташова до вул. Шевченка) і вул. Суворова (від вул. Жовтневої до вул. Катаєва), вул. Маяковського в місті Рені.

Що важливо, під час ремонту дорожнього покриття вул. 28 червня і Вознесенської був проведений ремонт водопроводу на цих ділянках.

Програма енергозбереження

Велика увага приділялась соціальним об’єктам.

Ще до початку моєї каденції я приділяв велику увагу цьому питанню. За рахунок коштів БФ Урбанського «Придунав’є» почались роботи із заміни вікон та дверей.

Так, в школах, дитячих садах і на ряді інших соціальних об’єктів замінені вікна на сучасні енергозберігаючі. Завдяки цьому витрати на опалення в цих установах скоротились на 30 – 50%. А це означає, що зекономлені кошти залишились в місцевому бюджеті і можуть бути спрямовані на вирішення інших соціальних проблем.

Це заміна вікон на теплозберігаючі в дитячому садку «Чебурашка», школах № 1, № 4, № 5, гімназії та ліцеї міста Рені, заміна вікон і дверей в школі с. Плавні, дитячому садку та школі с. Нагірне, дитячому садку та школі с. Орлівка, дитячому садку с. Котловина.

Вже проведені ремонти дахів школи і дитячого садка в с. Плавні, даху школи в с. Долинське.

Плануємо зайнятися фасадами і дахами, щоб довести економію до 70%!

Крім цього проводилась робота з приведення до ладу територій перед школами і дитсадками – саме там проводяться урочисті церемонії.

Зараз покладена свіжа тротуарна плитка, що дозволяє з комфортом проводити різні урочистості в дитячих садах «Ягідка» та «Чомучка», школи № 4, гімназії та ліцеї міста Рені, в школі с. Долинське.

Медицина

Особлива увага приділялась реконструкції та будівництву фельдшерсько-акушерських пунктів, ремонту в районних медичних установах, а також сприяння поверненню в село медиків.

Це ремонт покрівлі інфекційного відділення районної лікарні, капітальний ремонт пологового відділення, ремонт покрівлі та приміщень лікувального корпусу в місті Рені, ремонт даху фельдшерсько-акушерського пункту в с. Плавні, ремонт покрівлі, фасаду, заміна вікон і дверей в амбулаторії с. Котловина, придбання машини швидкої допомоги, ремонт будівлі і опалювальної системи амбулаторії с. Лиманське, заміна вікон і дверей в амбулаторії с. Новосільське.

Культурне життя

Вирішувалось питання сприяння розвитку й культурного життя громад. Зокрема, в будинках культури активно замінялись старі вікна на сучасні металопластикові, проводився ремонт дахів і фасадів.

Купувались костюми, музичні інструменти та інше необхідне артистам обладнання.

Предметно: ремонт приміщень та системи опалення будівлі районного Будинку культури в місті Рені, ремонт даху Будинку культури в с. Плавні, ремонт фасаду, актової зали, сцени, заміна вікон і дверей, встановлення сучасного твердопаливного котла в БК с. Орлівка, ремонт даху, заміна вікон і дверей БК в с. Долинське, заміна вікон і дверей, благоустрій площі перед БК в с. Новосільське.

Благоустрій

Не меншу увагу приділялось благоустрою населених пунктів та реставрації пам’яток.

Завдяки співфінансуванню з бюджетів різних рівнів приводились до ладу зелені зони, площі мостились тротуарною плиткою, надавалась допомога у створенні та реконструкції фонтанів (як, наприклад, в селі Плавні).

Це пам’ятник Т.Г.Шевченку в Рені і пам’ятник Святому Миколаю в с. Новосільське.

В результаті населені пункти регіону стали чистішими, красивішими і облаштованішими.

Також варто відзначити велику увагу вуличному освітленню.

В кожному населеному пункті Ренійського району є вулиці з відремонтованим вуличним освітленням. Виконано капітальний ремонт вуличного освітлення на вул. Миру і вул. Лазурна в с. Плавні, вул. Шевченко і вул. Пушкіна в с. Нагірне, вул. Миру, Переправська і вул. Бесарабська в с. Орлівка, вул. Верхня і вул. Нижня хутора Кирган с. Долинське, вул. Центральна і вул. 28 червня с. Котловина, вул. Миру, вул. Рибальська, вул. Вокзальна с. Лиманське, вул. Гагаріна та вул. Лиманська с. Новосільське.

Ми разом робимо наші села і міста безпечнішими!

Зроблено багато. І вийшло цього домогтися за рахунок спільних зусиль усієї владної вертикалі та активності самих керівників органів місцевого самоврядування.

Але не менше планів на майбутнє!

Продовжуємо працювати.

Більше інформації про об’єкти округу, на яких відбулися зміни, можна почерпнути зі спеціальної онлайн-карти, розташованої нижче.

Нагадаємо, раніше народний депутат України Олександр Урбанський аналогічно прозвітував про свою роботу перед жителями Ізмаїльського району.

You may also like

More in:Новини

Александр Урбанский, Олександр Урбанський, внутренний водный транспорт, внутрішній водний транспорт Новини

Олександр Урбанський: Розроблений нами законопроект «Про внутрішній водний транспорт» має всі шанси стати законом

Президент Благодійного фонду «Придунав’є» та народний депутат України VIII скликання Олександр Урбанський прокоментував законопроект № ...
народный депутат Украины, нардеп, Александр Урбанский, Урбанский Александр Игоревич, встреча с гражданами, отчет, отчет за 2017 год, пгт Суворово, народний депутат України, Олександр Урбанський, Урбанський Олександр Ігорович, звіт, звіт за 2017 рік, смт Суворове, зустріч з громадянами Новини

Олександр Урбанський: «Уряд вирішив відмовитись від добровільності в об’єднанні громад та перейти до примушування. Чого очікувати Придунав’ю?”

Народний депутат VIII скликання та президент Благодійного фонду «Придунав’є»Олександр Урбанський розповів про зміну підходу Кабінета ...